Veel gestelde vragen:

Natuurcosmetica (Sante en Logona)

1. Mijn haar wordt erg droog van natuurlijke shampoo, wat kan ik doen?

Een van de meest voorkomende oorzaken van droog haar is de overgang van conventionele naar natuurlijke haarverzorging. Bij het gebruik van conventionele haarverzorging zorgen de siliconen in deze shampoos ervoor dat het haar zacht en glad aanvoelt. De siliconen leggen een plastic laagje om het haar en hierdoor wordt het haar nauwelijks verzorgd. Na enige tijd, ongeveer 4 weken, zal het siliconenlaagje van de conventionele haarverzorgingsproducten geleidelijk uit je haar verdwijnen en zal het haar minder stug aanvoelen.

De volgende stappen helpen tijdens deze overgangsperiode:

  1. Gebruik een passende LOGONA shampoo (bijv. bij droog haar adviseren we de LOGONA bio aloë vera shampoo en conditioner. Voor lang haar is de SANTE brilliant care conditioner* een echte aanrader.
  2. Was je hoofdhuid en haar 2-3 keer per week. Was je je haar vaker, dan worden de natuurlijke componenten van het haar er sneller uitgewassen.
  3. Masseer eerst zorgvuldig de hele hoofdhuid met de shampoo. Dit voorkomt dat sommige plekken na afloop nog vettig aanvoelen.
  4. Masseer vervolgens het hele haar met de shampoo. Spoel vervolgens de shampoo zorgvuldig uit.
  5. Herhaal punt 3 & 4, hierdoor zal de shampoo o.a. meer beginnen te schuimen.
  6. Masseer tot slot een klein beetje conditioner in het haar (niet op de hoofdhuid aanbrengen) en spoel dit na enkele seconden goed uit.
  7. Gebruik tijdens de overgangsperiode de LOGONA conditioner spray (zeker bij lang haar). Deze verzorgt het haar en het vochtinbrengend component en zorgt ervoor dat het haar minder klitterig en droog aanvoelt.

*als enige in het assortiment is dit product niet BDIH/NaTrue gecertificeerd doordat het panthenol en een antistatisch werkende substantie met repairfunctie bevat.

2. Wat is het verschil tussen chemische en plantaardige haarkleuring?

De plantaardige haarkleuringen van LOGONA & SANTE verschillen aanzienlijk van de chemische haarverf. Chemische haarverf ontrekt de natuurlijk haarkleur uit het haar en vervangt deze met een synthetische kleur. De natuurlijke haarkleur wordt hiermee volledig veranderd. Natuurlijke kleurpigmenten in het haar hebben een stabiliserende werking, welke door chemisch haarverf kunnen worden beschadigd, waardoor het haar snel dof en broos kan worden.
De plantaardige haarkleuringen van LOGONA & SANTE kleuren het haar op bijzondere wijze, omdat de kleuring niet tot de haarkern doordringt, maar een laagje om het haar heen legt. Zo wordt de haarstructuur niet aangetast; het haar wordt versterkt en krijgt tegelijkertijd meer glans en volume. De natuurlijke haarkleur van het haar schijnt meestal nog door de plantaardige haarkleuring heen. De uiteindelijke kleur wordt dan ook bepaald door de interactie tussen je natuurlijke haarkleur en de gekozen plantaardige haarkleuring. 100% natuurlijk. 100% individueel.

3. Wat is het verschil tussen de haarkleuringen van SANTE en die van LOGONA?

De haarkleuringen van LOGONA bevatten essentiële oliën en iets meer verzorgende bestanddelen dan de SANTE haarkleuringen. Heb je een gevoelige tot allergische huid? Kies dan voor SANTE haarkleuringen. Ben je niet allergisch en heeft je haar net even iets meer verzorging nodig? Kies dan voor LOGONA. LOGONA en SANTE haarkleuringen zijn natuurlijk vrij van chemische bestanddelen en synthetische kleur-, geur- of conserveringstoffen.

4. De haarkleuring heeft niet gepakt, hoe kan dat?

Voordat het haar gekleurd wordt, is het belangrijk het haar grondig te reinigen. Indien je niet-natuurlijke shampoo en haarstylingsproducten gebruikt, zitten daar vrijwel altijd siliconen in. Siliconen leggen bij elk gebruik een gladde film om het haar heen, waardoor de plantaardige haarkleuring moeilijk pakt. Siliconen zijn alleen met bijvoorbeeld lavaerde of een voorbehandeling te verwijderen.

Om te voorkomen dat de haarkleuring niet pakt, adviseren wij om over te stappen op een natuurlijke shampoo zonder siliconen. Na de overstap duurt het ongeveer 3 tot 4 weken voordat de siliconen uit je haar zijn verdwenen. Let op: soms staat er op de verpakking van uw shampoo dat een product siliconenvrij is, terwijl er wel stoffen in zitten die hetzelfde effect hebben. TIp: kijk bij de ingrediëntenlijst of er een stof in zit met het woord 'quat' erin, bijv. polyquaternium. Is dit het geval? Dan kan ook deze stof de reden zijn dat uw haarkleuring niet pakt. Om er zeker van te zijn dat je de juiste shampoo gebruikt, raden we de producten van LOGONA of SANTE aan. 

Daarnaast kan het zijn dat de haarkleuring niet pakt omdat je een kleur hebt gekozen die niet aansluit bij je haartype en of natuurlijk haarkleur. Daarom adviseren we om je natuurlijke haartype en -kleur vast te laten stellen door bijvoorbeeld een kapper alvorens een kleur uit te kiezen. Het haarkleurschema van SANTE of LOGONA geeft per kleur een goede indicatie van de te verwachten haarkleurresultaten.

Als er vervolgens een kleur is gekozen, adviseren we om deze kleur eerst op één haarstreng te testen. Meng de poeders met 1 theelepel haarkleurpoeder met ca. 30 ml kokend water of thee en roer het tot een glad mengsel. Gebruik je de LOGONA color crèmes? Smeer dan gewoon een beetje van de crème op een haarstreng en laat het volgens de aanbevolen tijd inwerken.

Wil je meer informatie over het kleuren met natuurlijke haarkleuring? In onze LOGONA brochure vind je antwoord op al uw vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht.
Wil je meer informatie over de specifieke haarkleuringen? Ga dan naar de productenpagina van SANTE en LOGONA.

5. Kan ik grijze haren verven met natuurlijke haarkleuring?

Ja, in principe zijn plantaardige haarkleuringen geschikt voor grijs haar. Het helemaal wegtoveren van grijze haren gaat echter niet. Op grond van uw eigen haarconditie zijn de grijzere haren ook na een plantaardige haarkleuring lichter dan de niet grijze haren. Er ontstaat bij een kleuring met plantaardige haarkleuring een hele natuurlijke kleurnuance.
Wij adviseren altijd eerst een streng haar te testen voordat u uw gehele haar kleurt. Zo kunt u uitzoeken of u de gewenste kleur bereikt en voorkomt u teleurstellingen. Hiervoor mengt u één theelepel haarkleurpoeder met ca. 30ml kokend water of thee en roert u het tot een glad mengsel. 

6. Waarom kan ik met plantaardige haarkleuring geen highlights maken?

Highlights maken is met plantaardige haarkleuring niet mogelijk omdat dat alleen met haarbeschadigende chemicaliën zoals waterstofperoxide kan worden gerealiseerd.

7. Kan ik plantaardige haarkleuring over chemisch geverfd haar gebruiken?

Ja, ook over chemisch geverfd haar kunt u de plantaardige haarkleuringen van LOGONA & SANTE gebruiken. Dit kan de haarstructuur van het haar dat chemisch is behandeld zelfs verbeteren.
Mocht u het haar dat met plantaardige haarkleuring is behandeld met chemische verf nabehandelen, dan kan dit wel een ongewenst resultaat geven. Wij adviseren altijd eerst een streng haar te testen voordat u uw gehele haar kleurt. Zo kunt u uitzoeken of u de gewenste kleur bereikt en voorkomt u teleurstellingen. Hiervoor mengt u één theelepel haarkleurpoeder met ca. 30ml kokend water of thee en roert u het tot een glad mengsel.

8. Zijn de plantaardige haarkleuringen uitwasbaar?

Nee, de plantaardige haarkleuringen kleuren het haar permanent. Het zijn geen tinten die uitwasbaar zijn.

9. Zijn de haarkleuringen 100% natuurlijk?

Absoluut. Ook de color creams van LOGONA bestaan voor 100% natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat alle kleuringen ook vrij zijn van metaalzouten en diamines. 

 

Uw vraag niet gevonden ? Stel uw vraag

terug