Veel gestelde vragen:

Koko Vita (kokosolie)

1. Waarom wordt het kokos'olie' genoemd? Het is toch meestal vast?

Kokosolie wordt zo genoemd omdat het in het land van oorsprong (bijvoorbeeld Sri Lanka) altijd warmer is dan 25 graden Celcius. Hierdoor is het vloeibaar.

2. Moet kokosolie in de koelkast bewaard worden?

Nee, de Koko-Vita kokosolie hoeft u niet in de koelkast te bewaren. Liever niet zelfs. Allereerst is het door de eigenschappen niet nodig. Daarnaast is het bovendien onhandig. Het wordt immers veel te hard om fijn te verwerken.

Op de plantage in Sri Lanka is het altijd vloeibaar omdat de omgevingstemperatuur meestal rond de 30 graden Celcius is.

3. Waarom is geurloze kokosolie soms verschillend gekleurd?

Onze Extra Vierge kokosolie komt van onze eigen plantage in Sri Lanka. Dus altijd van dezelfde locatie. Dit betekent een constante kwaliteit, kleur en smaak. Voor de biologische geurloze versie is dat anders. Die betrekken wij uit de Filippijnen. Het gevolg daarvan is dat er kleurverschil als gevolg van land of oogst op kan treden. Kleurverschil dus en niets anders. Het heeft dan ook niets met de uiteindelijke kwaliteit van de olie te maken. Die is en blijft gewoon uitstekend. In de gangbare industrie kan je een eventuele donkerdere kleur bleken. Bij de productie van biologische producten is dat (gelukkig) niet toegestaan. Dat er kleurverschil kan zijn geven wij ook op de verpakking aan. Het is heel goed mogelijk dat bij een zending over een aantal maanden een andere, misschien wittere, kleur geleverd wordt.

Het kleurverschil is dus natuurlijk en gegarandeerd niets om u zorgen over te maken.

Uw vraag niet gevonden ? Stel uw vraag

terug