Cacaoproducten

 cacao, biologisch, puur, rawfood, superfood, biologische, cacaopoeder

Goed nieuws: wij hebben nu cacao in zijn puurste vorm: zonder geraffineerde suiker, melk en bewerkingen. 
 
Wij hebben rauwe cacao in drie soorten:
- Cacaobonen
- Cacaonibs 
- Cacaopoeder
 
Het verschil tussen de cacaobonen en cacaonibs zit ‘m in de schil. De bonen komen in de schil, bij de nibs tref je ze zonder. Cacao poeder is ook heel lekker als ‘dakje’ op je cappuccino!
 

Cacaopoeder

Rauwe cacao poeder heeft een zoetige, intense, rauwe chocolade smaak. Pure rauwe cacao zonder geraffineerde suiker, melk en bewerkingen! De Latijnse naam voor cacao is niet voor niets theobroma, ofwel voedsel van de goden.
- Biologisch
- Volle cacao smaak
- Ook nibs verkrijgbaar

Toepassing
Gemakkelijk in smoothies, desserts of gebak te verwerken. Wat denk je van een overheerlijke superchocoladedrank met een notenmelk? Heerlijk! 

Meer informatie

 

Cacaobonen

Biologische ongepelde cacaobonen kun je zo eten of uit de hand met een aantal heerlijke noten en vruchten of verwerk je in en muesli, cake of gebak. Ook een originele garnering! 
- Biologisch
- In zakje en glas verpakking verkrijgbaar
- Past binnen RawFood & Superfood voedingspatroon

Oorsprong
Cacao is het zaad van de vrucht van een in Midden- en Zuid-Amerika inheemse oerwoudboom. De Maya's en Azteken gebruikten cacaobonen als betaalmiddel. Het productieproces verloopt als volgt:
De cacaobonen worden uit de vrucht gehaald, verzameld, in bakken geplaatst en afgedekt met bananenbladeren. Tijdens de eerste 48 uur van het fermentatieproces loop de temperatuur op tot 40ºC - 42ºC. Na fermentatie worden de bonen gedroogd om het vochtgehalte naar beneden te brengen van ongeveer 60 tot 7.5%. 

Meer informatie
 

Cacaonibs

Rauwe cacaonibs hebben een zoetige, intense, rauwe chocolade smaak.  De pure rauwe cacao zonder geraffineerde suiker, melk en bewerkingen is goed voor je. De Latijnse naam voor cacao is niet voor niets theobroma, ofwel voedsel van de goden. Cacaonibs zijn reeds gepeld en daardoor direct te gebruiken.  
- Biologisch
- Past binnen rawFood & superfood voedingspatroon
- Ook in voordeelverpakking verkrijgbaar

Toepassing
Lekker om zo uit het handje te eten of te verwerken in je muesli, cake of dessert. Of gebruik ze als garnering, erg origineel! 

Oorsprong
Cacao is het zaad van de vrucht van een in Midden- en Zuid-Amerika inheemse oerwoudboom. De Maya's en Azteken gebruikten cacaobonen als betaalmiddel.


terug

RawSuperfood

Raw Superfood