SuperBessen

 rawfood, superfood, biologisch, zongedroogd, incabessen, gojibessen, biologische, superfoods

 

Aroniabessen

Aroniabessen (Aronia melanocarpa), ook wel bekend als appelbessen, zijn kleine paars-zwarte bessen met een sterke frisse smaak. Oorspronkelijk komt deze vrucht uit Noord en Oost Europa.
- Natuurlijk product
- Biologisch
- Past binnen RawFood voedingspatroon
 

Toepassing
Lekker om zo te eten of door de yoghurt, salades, taart.

 

Berberisbessen

Het vaderland van de berberisbes (ook wel zuurbes genoemd) is het droge, hete zand van de Afrikaanse Sahara, het land van de Berbers. Berberisbessen geven een fris accent aan een gerecht.
- Biologisch
- Past binnen RawFood voedingspatroon
- In zakje(250gr) en glas(170gr) verkrijgbaar


Toepassing
De bessen zijn heerlijk verfrissend door smoothie of yoghurt. Hou je niet zo van zuur? Ook lekker met een zoete tegenhanger zoals ahornsiroop of honing.
 

Duindoornbessen

Deze gedroogde oranje – rode besjes hebben een frisse citrusachtige smaak en zijn verder natuurlijk, 100% biologisch en passen de bessen perfect in een superfood en rawfood voedingspatroon. 

Toepassing
Gedroogde duindoornbessen maak je heerlijke jam maar het is ook een lekker taart en smoothie ingrediënt. Ook lekker door je salade. Hou je niet van de citrusactiche smaak? Voeg dan een zoete tegenhanger toe zoals een banaan, moerbeien of een beetje baobabpoeder. 

Gojibessen

Gojibessen zijn krachtige Aziatische bessen afkomstig uit het Himalaya-gebied. Deze ‘happy’- bessen smaken als een kruising tussen cranberry en kers, erg lekker dus! Wist je dat deze bessen gezien worden als de meest voedzame vruchten op aarde..? Verder:
- Biologisch 
- Past binnen RawFood & Superfood voedingspatroon


Toepassing
Dagelijks een handjevol van deze kleine rode besjes is al voldoende. Eet ze zo, door je muesli of smoothie, fleur je salade ermee op  of trek er heerlijke thee van. De mogelijkheden zijn talloos. 
 
 

Meer informatie

 

Incabessen

Gedroogde incabessen smaken een beetje als citrusachtige rozijnen. Eet ze zo uit de hand als een rins-zoete snack: wel zo gemakkelijk!
- Biologisch
- Past binnen RawFood & Superfood voedingspatroon


Toepassing
Incabessen zijn een superlekker snackje tussendoor, in desserts, sappen, smoothies en taarten.
 
 

Meer informatie
 

Moerbeien

Moerbeibomen groeien in Turkije en zijn er in diverse soorten die verschillende kleuren vruchten geven. Hoe donkerder de kleur, hoe zoeter de wat honingachtige smaak. Verder:
- Biologisch
- In twee vararianten; licht en donker
- Past binnen RawFood & Superfood voedingspatroon
 
Toepassing
Moerbeien zijn erg lekker om zo te eten of om door je smoothie of yoghurt te doen. Voor kinderen is het een gezond en voedzaam tussendoortje (vergelijkbaar met rozijntjes).
 

Meer informatie
 

Vlierbessen

Gedroogde Vlierbessen (Sambucus Nigra) hebben een iets wat frissere smaak. Voedingsrijke bessen:
- Superfood & rawfood
- Biologisch 
- Ook oersap vlierbessen verkrijgbaar

Toepassing
Lekker door de yoghurt en smoothies of trek er je eigen thee van. 

Oorsprong
Vlierbessen komen van een plant uit dezelfde familie als die van het Muskuskruid. De plant kan zich aan alle omstandigheden aanpassen en wordt tussen september en eind oktober geoogst. Verder groeien ze in schermen, in kleine trosjes die zeer veel bessen bevatten.

 


terug

RawSuperfood

Raw Superfood