Superfood Oersappen

Wat zijn oersappen?

Oersappen zijn onverdunde, niet gezoete sappen. Oersap wordt over het algemeen gemaakt van besvruchten. Vanwege de zure smaak worden ze niet puur gedronken, maar vermengd met bijvoorbeeld diksap en water.

TerraSana heeft de volgende oersappen:

Açai bessen Bio Oersap SUPERFOOD

De Açai-bes is en kleine ronde bes en is zwart blauw van kleur. Hij is te vergelijken met de blauwe bes en er zit een grote pit in. De bes bevat weinig vruchtvlees maar wel veel sap. Açai komt vooral uit Brazilië en groeit in trossen aan een soort van palmbomen.

Aloë Vera Bio Oersap SUPERFOOD

Deze vetplant komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika. Er bestaan ongeveer 300 verschillende soorten. De soort die het meest gebruikt wordt is de Aloë Vera Barbadensis.
 

Aronia BIO Oersap SUPERFOOD

Aronia bessen worden traditioneel geteeld in Noord-en Oost-Europa.
Aroniasap is geheel natuurlijk en vrij van pesticiden en additieven als conserverings- of kleurstoffen. Het sap wordt gemaakt zonder enige toevoeging van suiker of zuren. 
 

Bosbes BIO Oersap SUPERFOOD

Deze bessen komen voor in open bossen, heide gebieden en venen. De bessen zijn in 1923 naar Nederland gehaalden zijn familie van de cranberry. De bessen zijn kastanjebruin tot paarszwart en er zit een witgrijze beschermlaag op.


Cranberry Bio Oersap SUPERFOOD 

De cranberryplant komt uit Canada en Noord-Amerika. Deze is verwant aan onze veenbes en blauwe bes. De roodzwarte besjes verschijnen met name in juni en juli.


Duindoorn bessen Bio Oersap SUPERFOOD

(Hippophae rhamnoides)
Het sap is gemaakt van gezonde en zongerijpte duindoorn bessen van gecertificeerd biologische teelt. Strenge controle en een voorzichtige behandeling garanderen de hoge kwaliteit van dit ongefilterde sap. 
 

Granaatappel Bio Oersap SUPERFOOD

Deze grote rode vrucht groeit in de gebieden rond de Middelandse Zee.
Een granaatappel is het best te gebruiken als de schil nog glanzend is omdat ze dan wel rijp zijn, maar nog niet te oud. De schil en de witte laag in de vrucht zijn niet eetbaar omdat ze erg bitter zijn, het deel dat wordt gebruikt in bijvoorbeeld sappen is de geleiachtige substantie. De vrucht kan alleen handmatig geperst worden, waarbij je de pitjes kan verwijderen. 

Granaatappel is het symbool voor leven en vruchtbaarheid en in vele culturen wordt het sap als Levenselixer gebruikt.
 

Goji bessen Bio Oersap SUPERFOOD

Goji bessen worden al 3.000 jaar gebruikt in de Chinese geneeskunde.
 

Mangosteen Bio Oersap SUPERFOOD

De mangosteen is een vrucht die groeit in Zuidoost-Azie. Het is een harde, paarse vrucht zo groot als een kleine sinaasappel en smaakt zoet. De plant groeit alleen in een warm en tropisch regenklimaat. 
Smaak: Mangosteen heeft een zoete, milde smaak. Het kan worden beschreven worden al seen mengeling van druiven, ananas, grapefruit en perzik. 

 

Noni Bio Oersap SUPERFOOD

(morinda citrifolia)
Noni vruchten komen van de noniplant. Deze komen vooral voor in Hawaï en alle eilanden in de Stille Zuidzee en de caraïben. De vrucht is familie van de moerbei en wordt ook wel eens de indiaanse moerbei genoemd.
Noni vruchten lijken op een kleine hobbelige aardappel en verkleurt naar geelachtig wit door het rijpen.


  
 

Vlierbessen BIO Oersap SUPERFOOD 

(Sambucus Nigra)
Vlierbessen komen van een plant uit dezelfde familie als die van het Muskuskruid.
De plant kan zich aan alle omstandigheden aanpassen en wordt tussen september en eind oktober geoogst.
De vlierbessen groeien in schermen, kleine trosjes die zeer veel bessen bevatten.
 
terug

RawSuperfood

Raw Superfood