Vegan pancakes!

Vegan pannenkoeken

Zet in no-time een feestelijke maaltijd op tafel voor jou, je gezin of je gasten. Pannenkoeken zonder ei, boter of geraffineerde suikers!

Aantal

4 grote pannenkoeken (of heel veel kleintjes)
 

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:
2 el kokosolie
120 g bloem
1 tl bakpoeder
250 ml amandelmelk
2 el ahornsiroop
kokosolie om in te bakken
 
Voor de topping:
Vers fruit naar smaak
Opgeklopte sojaroom naar smaak
Stukjes pistache naar smaak
Evt. extra ahornsiroop
 

Bereiding

Doe de 2 el kokosolie in een schaaltje en laat in de oven smelten.
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de amandelmelk, de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe en mix tot een glad beslag.
Doe een mespuntje kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken één voor één aan twee kanten gaar.
Garneer met opgeklopte sojaroom en stukjes fruit en maak af met gecrushte pistachenoot en evt. een scheutje ahornsiroop.

 

terug