NIEUW! Ume su - Japanse smaakmaker

In Nederland is de vrucht ‘ume’ nog niet zo bekend. Ume is een Japanse supervrucht die door Japanners al eeuwenlang in verschillende vormen gegeten wordt. TerraSana biedt al het goede van de umevrucht in drie vormen: als umeboshi (ingelegde, gedroogde ume), umepasta (gemalen umeboshi, gefermenteerd shisoblad en ume su) en de recente toevoeging ume su (een azijnachtige smaakmaker). Bijzonder aan TerraSana’s umeproducten is dat ze alle drie volledig biologisch zijn. Uniek in Nederland!

Wat is ume?

In Europa wordt ume ook wel abrikoos of pruim genoemd, maar Japanners zeggen daarop: ‘het is geen pruim en ook geen abrikoos. Het is ume.’ Een bijzonder stuk fruit dus! Nog nooit ume gegeten? De smaak is krachtig, onvergelijkbaar en je ervaart twee heftige smaken (zout en zuur) tegelijk. Een mooie eetervaring!
 
In Japan wordt umeboshi veel gebruikt om rijst op smaak te brengen en het is tegelijkertijd ook groot deel van de Japanse traditie. Zo zeggen ze in Japan: ‘an umeboshi a day keeps the doctor away!’

Wat is ume su?

Ume su is een azijnachtige smaakmaker. Ume su wordt gemaakt van het sap van gefermenteerde umevruchten en is heerlijk als saladedressing of in combinatie met gebakken groenten, rijst of noedels. Deze frisse Japanse smaakmaker mag natuurlijk niet ontbreken in TerraSana’s nieuwe Japanlijn.

Hoe worden de drie producten gemaakt?

Meer weten over hoe umeboshi ontstaat en hoe TerraSana’s producent in Japan umepasta maakt? Klik hier.

terug