Nieuw Amber recept: volkoren quinoasalade
Quinoa is een eeuwenoud graan dat de laatste tijd steeds meer gewaardeerd wordt. Het is een mooie, eiwitrijke vervanging voor pasta, rijst of aardappelen. Daarnaast is quinoa ook nog eens glutenvrij. Amber Albarda maakte met deze gedachte een heerlijke quinoasalade. Snel, voedzaam en natuurlijk heel erg lekker!

Volkoren quinoa uit Nederland

Amber gebruikte onze volkoren quinoa uit Nederland. Best bijzonder. De Nederlandse quinoateelt is nog niet zo oud, laat staan de biologische teelt van dit volkoren ras. Bij volkoren quinoa blijft naast alle gezonde eigenschappen ook nog eens al het goede van het schilletje behouden, zónder de bitterstoffen. Een goede, biologische keus en een superlekkere basis voor een gezonde salade!
 

Vernieuwde Mediterrane delicatessen

Heb je onze vernieuwde Mediterrane lijn al gezien? Nee? Neem dan snel hier een kijkje. Amber gebruikt in haar recept o.a. onze artisjokken, zongedroogde tomaten en kappertjes. Als je de kwaliteit van deze Mediterrane delicatessen eenmaal gewend bent, zul je niet anders meer willen! Wij zetten de artisjokken en zongedroogde tomaten namelijk niet op zout water, maar op extra vierge olijfolie. Zo komt de originele smaak van de groente volledig tot zijn recht.
 

Een bomvolle salade

Amber maakt in haar recept een heerlijke, hartige tapenade van zongedroogde tomaten en artisjokken. Supersimpel, maar iets wat je heel vaak zult gaan herhalen voor je salades! Natuurlijk kun je de salade zo vol stoppen met groenten als je maar wilt. Amber gebruikt o.a. rucola, cherrytomaatjes, avocado en rode ui om de salade compleet te maken. Het resultaat? Een heerlijke maaltijdsalade waarvan je basis gerust een paar dagen kunt bewaren! Zo kun je iedere dag variëren met de groenten en er iedere dag iets vers van maken.

Heb jij een lekkere variatie op deze volkoren quinoasalade? Laat het ons gerust weten via Facebook of Instagram, dat vinden we leuk!

Klik op het receptkaartje om het recept te bekijken:

 

terug