Dit zijn de 12 (glutenvrije) pasta's!

Wil jij genieten van Italiaanse pasta die gemaakt is van zuiver groenten, kruiden, peulvruchten of oergranen? Dan heb je nu de keus uit unieke (glutenvrije) pasta’s!
Er zijn 12 soorten. Iedere pasta is op zijn eigen manier bijzonder. Zo zijn sommige pasta’s gemaakt van 100% peulvruchten, 100% haver of bevatten ze een uniek ingrediënt als kurkuma, brandnetel of kastanjemeel.

En de namen? Die hebben we bewust Italiaans gelaten. Fusilli avena betekent dus niets minder dan fusilli van haver. Eerst de pastavariant dus, dan het hoofdingrediënt.

Authentiek Italiaans

De pasta’s worden in Italië gemaakt door een echte slow food producent. Het graan van onze leverancier komt al generatieslang van een graanmolen in de buurt, waar de lokaal verbouwde biologische granen (en peulvruchten) op authentieke wijze op steen worden gemalen. De melen worden direct tot pasta verwerkt. Zo ontstaan heerlijke biologische pasta’s van bijzondere Italiaanse kwaliteit!

Maak kennis met de 12 soorten

6 pasta’s zijn glutenvrij, waarvan 3 bestaan uit rijst met een bijzonder ingrediënt en 3 zijn gemaakt van 100% peulvruchten:

Fusilli Barbietola (rijst met rode biet)
Gnochetti Curcuma (rijst met kurkuma)
Pennette Castagna (rijst met kastanjemeel)
Gnochetti di Ceci (100% kikkererwten)
Pennette di Piselli verdi (100% groene erwten)
Maccheroni di Lenticchie (100% linzen)

Naast deze 1 of 2 ingrediënten is alleen water nodig om deze pasta’s te kunnen maken. Verder niets. Bijzonder toch?
 
Dit geldt ook voor de andere 6 soorten. Geen onnodige ingrediënten, what you see is what you get!

 

Lasagne Cinque Cereali (5 granen: tarwe, gerst, rogge, haver en rijst)
Fusilli Avena (100% haver)
Tagliolini Curcuma (tarwe met kurkuma)
Tagliolini Ortica (tarwe met brandnetel)
Tagliatelle Castagna (tarwe met kastanjemeel)
Tagliatelle Tricolore (tarwe met rode biet en spinazie)

 

Wil jij ze uitproberen? Je vindt ze bij natuurvoedingswinkels bij jou in de buurt.

Inspiratie opdoen? Volg ons op Instagram!
 
 
 
 

terug