Nieuw recept: gevulde paprika's met kip teriyaki
Het recept van de maand is uit! Gevulde paprika met kip teriyaki, bedacht door Annemieke van Eet het beter. Met de ingrediënten uit het recept kun je heerlijk genieten van verse en typisch Japanse ingrediënten. Bovendien maak je direct kennis met twee van onze gloednieuwe producten: teriyaki en furikake.
 
Teriyaki
Teriyaki is een hartige sojasaus met fruitsap, waarmee je zowel vlees, vis als peulvruchten en groentegerechten op smaak kunt brengen. Een scheutje is genoeg om van ieder gerecht een lekkernij te maken. In dit recept geef je de kip die heerlijk diepe, umami smaak die je gerecht zo lekker oosters maakt. Een mooie toevoeging!
 
Furikake
Ook furikake is nieuw in ons assortiment. Dit knapperige strooisel van sesamzaad en zeewier is heerlijk als finishing touch over een oosters gerecht als dit. Het geeft net een kleine bite en een iets zoute smaak. Een gezonde manier om je eten extra smaak te geven. In dit gerecht combineert Eet het beter de furikake met sesamolie. Een groot succes, vinden wij!
 
Alle smaken in één gerecht
Wat zo lekker is aan deze gevulde paprika’s, is dat iedere smaak in meer of mindere mate terugkomt. Door de teriyaki ervaar je vooral umami (de vijfde smaak), maar de geraspte citroenschil is een heerlijke tegenhanger van zuur en iets bitter. De paprika en het notige van de sesamolie en de cashewnoten geven een licht zoetige smaak. En zout? Dat proef je terug in de finishing touch van het gerecht: furikake.
 

Klik op de receptkaart voor de bereidingswijze.

terug