Uitgelicht: amandelpasta!
Amandelpasta is door de heerlijke smaak en veelzijdigheid al jaren in populariteit aan het toenemen. Wij maken al 35 jaar biologische notenpasta’s. Van de traditionele pindakaas tot bijzondere melanges van luxe noten. Allemaal 100% biologisch en 100% puur.

Alleen noten. Geen toevoegingen.

Alle notenpasta’s bestaan zuiver en alleen uit noten, pinda’s, zaden of pitten. Want toevoegingen, daar doen we niet aan. Ook zout voegen we niet toe, tenzij we dit expliciet vermelden op de verpakking. In dat geval maken we gebruik van zuiver Himalayazout.
 

Huisgemaakt

De ene notenpasta is de andere niet. Hoe je de noten maalt, welke noten je gebruikt en hoe je ze brandt, maakt veel uit. Om hier grip op te hebben, bereiden we alle notenpasta’s duurzaam in eigen huis. Al 35 jaar.
 

Het verschil tussen witte en bruine amandelpasta

Bruine amandelpasta wordt gemaakt van licht geroosterde amandelen met schil. De amandelen zijn van het soort ‘valencia’ en groeien op het Spaanse vasteland.  Alleen de allerbeste amandelen worden geselecteerd en gebruikt voor het maken van de pasta. Hierdoor is de smaak puur, diep en verfijnd.

Witte amandelpasta wordt gemaakt van geblancheerde amandelen van het soort Mallorca. Ze groeien op het gelijknamige eiland Mallorca. Naast dat het ontbreken van het schilletje voor een zoetere smaak zorgt, zijn amandelen van dit soort ook zoeter van zichzelf. Hierdoor is witte amandelpasta echt anders van smaak en structuur dan bruine amandelpasta. Door de romige, lichtzoete smaak wordt witte amandelpasta veel gebruikt om mee te bakken.  

Zelf lactosevrije amandelmelk maken

Amandelpasta is erg geschikt om amandelmelk mee te maken. Klik om het recept te bekijken.  Zo zien de velden met amandelbomen er bij onze leverancier uit:


 

terug