10 x food events mei / juni
Voor mei en juni hebben we 10 van onze favoriete food-markten, workshops en events voor je op een rijtje gezet. Voor iedereen die samen met anderen wil genieten van goed eten! 

1.

Pure markt

Amsterdam

14 mei – 21 mei – 28 mei
Iedereen die van goed en groen eten houdt, houdt van deze markt. Je kunt er duurzaam eten ontdekken uit verschillende landen. Te bezoeken op diverse locaties in Amsterdam en, niet onbelangrijk, helemaal gratis.


2.

Het glutenvrije lentefestival

Leiden

20 -21 mei
Eet je glutenvrij en ontdek je graag nieuwe producten, dan kun je op dit food festival heerlijk onbezorgd genieten, samen met andere glutenvrije eters. Een tweedaags festival met talloze leuke merken en lekker eten!


3.

Lepeltje lepeltje

Dordrecht, Amersfoort, Leiden, Utrecht

25 mei - 2 juni – 9 juni – 29 juni

Dit hippe culturele festival is een leuke mix van lekkere muziek en vers en ambachtelijk eten. Het is gratis toegankelijk en je kunt je er de hele middag en avond goed vermaken.


4.

Taste of Amsterdam

Amstelpark, Amsterdam

2-5 juni

Op dit culinaire festival kun je echte restaurantspecials proeven. Alles draait om goed eten: er zijn talloze proeverijen en diverse workshops.


5.

Sushi festival JOY

Westbroekpark, den Haag

9-11 juni

Wil jij een heel weekend lang genieten op z’n Japans? Dan is sushi festival JOY the place to be voor jou. Alle soorten sushi staan uiteraard op het menu, maar ook yakitori, tempura en zeewier. Hier kun je je foodlovershart ophalen!


6.

Het Hoofdgerecht

Het Stenen Hoofd, Amsterdam

9-12 juni

Op dit culturele foodfestival kun je terecht voor lekkere muziek en heerlijk eten en drinken. Er is interactief theater, je kunt er kookworkshops volgen en levend tafelvoetbal spelen. Entree is gratis dit jaar.


7.

Lekker naar de Bioboer

Door heel Nederland

17 - 18 juni

Tijdens dit tweedaagse evenement kun jij op 150 plekken kennismaken met biologische boeren. Zo kun je met eigen ogen zien hoe er wordt omgegaan met mens en dier en waar dat biologische keurmerk nu eigenlijk voor staat. Er is een hoop te doen, dus dit is een unieke gelegenheid om te genieten én te leren.


8.

Festivalmarkt Gimsel

De Groene Passage, Rotterdam

18 juni – 12.00 - 18.00

Deze bruisende festivalmarkt mag je niet missen. De hele middag zijn er leuke activiteiten gaande op het plein van de Groene Passage: workshops, lezingen, demonstraties en proeverijen. De winkels zijn ook open, en je krijgt een korting van 20% op een groot aantal producten. Wij zijn er ook bij, dus kom gezellig hoi zeggen!


9.

Food festival de Es

Tuinderij de Es, Haaren (NB)

19 juni 11.00 – 20.00

Houd je van regionaal eten, biologisch en eerlijk? Dan ben je bij Tuinderij de Es aan het goede adres. Een klein en intiem festival waar je gewoon met z’n allen van écht eten kunt genieten. Alles is biologisch, duurzaam en vers bereid.


10.

Rrrollend

Door heel Nederland

12 mei – 1 oktober

Rrrollend mag natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Vanaf deze maand tot september reizen ze weer door heel Nederland. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je hier lekker samen zijn, van muziek genieten en vermaakt worden. 
 

terug