Recepten: 3x genieten met chocola

Kun jij niet zonder chocola? Geen probleem. Je kunt je chocomomentje best heel gezond maken, vooral als je zelf aan de slag gaat in de keuken. Verwen jezelf, je gezin of je gasten met heerlijke zelfgemaakte choco-bites. Kleine, bewuste snacks waar weinig tijd in zit, maar die er toch feestelijk uitzien! 

Chocoladekoekjes (vegan)

Vegan koekjes maak je met amandelpasta, raw cacao, kokosolie, ahornsiroop en havermout!
Deze koekjes kunnen gewoon altijd. Wist je dat je ze ook kunt eten zonder te bakken? Zet ze in dat geval in de vriezer tot je ze gaat eten.
 

Aantal

15 koekjes

Ingrediënten

25 g raw cacaopoeder
50 g witte amandelpasta
80 g ahornsiroop
50 g kokosolie
200 g havermout
 

Bereiding

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vervarm de oven voor op 175°C.
Maal de havermout in een blender tot meel. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Maak kleine balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze plat met een vork.
Bak ze in 10-15 minuten gaar in de oven.
Wil je ze eten zonder te bakken? Bewaar ze dan in de vriezer en haal ze eruit als je een chocomomentje nodig hebt!
 

Bereidingstijd

15-20 minuten
 

Grissini met zelfgemaakte chocoladedip

Een supersnelle snack: biologische grissini (soepstengels) met zelfgemaakte chocolade en een dip naar keuze!

Aantal

12-15 stengels

 

Ingrediënten

40 g kokosolie
2 el raw cacaopoeder
3 el ahornsiroop
1 el hazelnootpasta of 3-mix
½ pak grissini spelt of sesam
Noten, superfoods of kokos om in te dippen (wij gebruikten fijngemalen walnoten, kokosrasp en chiazaad)

 

Bereiding

Smelt de kokosolie in een vuurvast bakje in de oven. Meng vervolgens de cacaopoeder, de ahornsiroop, de kokosolie en de hazelnootpasta door elkaar, zodat een chocoladepasta ontstaat. Proef en voeg evt. nog wat ahornsiroop of kokosolie toe.

Verdeel de pasta over een plat schaaltje. Rol de bovenste helft van de grissini (soepstengels) door de chocolade en vervolgens door een ingrediënt naar keuze. Noten zijn hier geschikt voor, maar ook kokosrasp, hennepzaad of chiazaad maken je stengel helemaal af!

Heb je chocoladepasta over? Maak er chocolademelk van door het aan te lengen met amandelmelk!

Bereidingstijd

5 minuten
 

Maca-chocoballetjes

Choco-maca balletjes

Aantal

ca. 8 balletjes

Ingrediënten

100 g dadels
25 g macapoeder + om in te rollen
25 g raw cacaopoeder + om in te rollen
50 g witte amandelpasta
2 el ahornsiroop

Bereiding:

Pureer de dadels in een blender tot een dikke pasta ontstaat.
Voeg maca-, cacaopoeder, amandelpasta en ahornsiroop toe.
Rol er balletjes van en rol ze door cacao- of macapoeder. Hennep- sesam of chiazaad is ook lekker!

Bereidingstijd:

< 10 minuten


 

terug