Blauw eten: zo maak je dat! #bluemonday
Vandaag is het Blue Monday. Ook wel de meest deprimerende dag van het jaar genoemd. Troost jezelf vandaag met lekker eten en verwen je lichaam met een gezond blauw kuzudrankje. De natuur geeft ons talloze opties in vele kleuren en schakeringen, maar blauw eten: waar vind je dat?

Met blauwe bessen maak je paarse drankjes, en blauwe kaas is eigenlijk meer groen. Toch maakten we deze blauwe smoothie op een volkomen natuurlijke manier. En ja, óók zonder Photoshop. Hoe dan?

Het antwoord is rode kool. Die grappig genoeg noch rood, noch blauw genoemd kan worden.


Wat heb je nodig?

  • Rode kool
  • Water
  • Baksoda
Snijd een halve rode kool in grove stukken en zet deze in een pan onder water. Laat ongeveer 20 minuten koken op middelhoog vuur. Giet af en bewaar het vocht. De rode kool heb je niet meer nodig, dus maak daar bijvoorbeeld een lekkere soep van!

Het vocht laat je inkoken totdat je zo’n 200 ml over hebt. Dit duurt ongeveer een uur. Giet in een glas en laat afkoelen.

Om de vloeistof blauw te krijgen heb je baksoda nodig. Begin met het toevoegen van 1/8 tl baksoda en roer goed. Voeg daarna steeds een klein beetje toe, net zolang tot de vloeistof blauw kleurt. Pas op dat je niet te veel toevoegt, want dan krijgt het een zoute, metaalachtige smaak.

Gezien bij: www.feastingonfruit.com

 

Recept voor blauw kuzudrankje

Blauw biologisch drankje met kuzu en jawel, rode kool extract!
250 ml rijstdrank met amandelen
1 tl witte kuzu
2 el kokosrasp + voor garnering
1 tl blauwe vloeistof

Voor garnering: cacaonibs, walnoten, kokosrasp (maak deze blauw door het te mengen met 1 tl blauwe vloeistof).
 
Breng de rijstdrank aan de kook. Maak een papje van een paar eetlepels water en de kuzu. Voeg dit samen met de kokosrasp toe aan de rijstdrank. Roer goed, totdat het drankje net iets dikker is geworden. Zet het vuur af, voeg de vloeistof toe en meng tot alles blauw is. Garneer met walnoten, cacaonibs en kokosrasp.

Gebruik zo wit mogelijk eten, want anders wordt het resultaat alsnog paars. Banaan, kokosmelk en wit chiazaad zorgde ook voor een paarsachtige gloed. (Plantaardige) melk werkt het best!
 

terug