RECEPT! Amazake bites van Monique van der Vloed
Houd jij van zoetigheid, maar vermijd je het liefst alle geraffineerde suikers? Eet je vegan of glutenvrij en wil je gewoon genieten van een lekkere zoete snack? In alle gevallen kun je deze lekkere amazake bites van Monique van der Vloed eten. Genieten zonder zorgen!

Recept voor amazake bites

Deze amazake bites lijken een beetje op koekjes of kleine muffins, maar door de goede ingrediënten zou je ze zelfs als ontbijt kunnen eten. Wat je eet is haver, gefermenteerde rijst (oftewel amazake), gedroogd fruit en hazelnoten. Superlekker en prima voeding voor ieder moment van de dag!

Amazake als vervanger van suiker?

Amazake wordt gemaakt van rijst en koji (fermenten). Door het op de juiste manier te laten fermenteren ontstaat een zoete crème met een umami smaak. Amazake werkt echt anders dan suiker en is minder zoet. Daardoor moet je soms wat meer experimenteren met de hoeveelheden in je baksel. Ben je niet zo’n keukenwonder? In dit recept met amazake hoef je alleen de ingrediënten maar bij elkaar te doen, dus dat kan echt iedereen!

Monique van der Vloed heeft ook veel ervaring met bakken met amazake. Check haar website hier.

Zien hoe onze producent amazake maakt in Japan? Check dit filmpje.

Havermeel = supergraan!

Havermeel is een van de gemakkelijkste granen om tarwe te vervangen. Voor iedereen die niet zo’n fan is van de gebruikelijke havermoutjes in de ochtend en toch wil profiteren van al het goede van dit powergraan, is havermeel een uitkomst. Zo kun je naar hartelust glutenvrij bakken!

Ons havermeel ligt nog niet zo heel lang in de winkels, dus mocht je het niet kunnen vinden: vraag of jouw favoriete biowinkel het bij ons bestelt.
 
Ze lijken een beetje op koekjes of kleine muffins, maar door de goede ingrediƫnten zou je deze amazake bites ook als ontbijt kunnen eten. Het enige wat je eet is haver, gefermenteerde rijst (oftewel amazake), superfood en hazelnoten. Superlekker!
Klik op het kaartje om het te bekijken of vind de kaartjes in biowinkels door heel Nederland. 


 
 
  
 
 
 
 

terug