RECEPT: vegan & glutenvrije pasta pomodori
Zin in een kleurrijke pasta vol (zongedroogde) tomaten en broccoli? Voor het receptkaartje van deze maand bedacht Jolijn Berghuis een vegan en glutenvrije pasta.  

Hoe komt die pasta zo geel?

Je raadt het al: kurkuma! De pasta noemen we op z’n Italiaans ‘gnocchetti curcuma’. Dat staat voor de schelpjesachtige vorm van de pasta (gnocchetti) en voor wat de pasta bijzonder maakt: kurkuma. Verder bestaat de pasta uit rijst en water. Wil je eens iets bijzonders op tafel zetten, dan is dit dé pasta voor jou!

Maar wacht eens, pesto is toch niet vegan?

Deze wel. In pesto di pomodori hebben we expres geen kaas gedaan, en dat doet dus helemaal niets af aan de smaak. Sterker nog, deze pesto is één grote smaakbom. In veel pesto’s zitten conserveringsmiddelen, aroma’s en goedkope olie, maar dat kan dus echt zonder. Als iets dat bewijst, is het deze pesto wel.

Oh, houd je meer van groene pesto? Pesto verde is ook 100% vegan en past ook prima in dit recept! 

Receptkaartje TerraSana en Jolijn Berghuis: een vegan en glutenvrije pasta pomodori
Heb je het recept uitgeprobeerd? Laat ons weten wat je ervan vond op Facebook of Instagram!
  
 

terug