RECEPT: snelle noedelsalade met umami saus
Deze maand maakte Nienke van De Groene Vrouw een recept voor ons. Een frisse noedelsalade zonder gluten en dierlijke ingrediënten. Wil jij heerlijk genieten van een snelle en gezonde lunch? Of heb je in de avond weinig tijd om te koken, maar wil je toch een volwaardige vegan maaltijd op tafel zetten? Dit is jouw recept!

Soba met ume

In dit recept gebruikten we soba 100%. Deze noedels zijn gemaakt van boekweit en zijn in Japan razend populair. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Wat ons betreft is soba hét ingrediënt voor de winter. Vooral in combinatie met umeboshi (of een lepeltje umepasta). Deze gefermenteerde vrucht wordt in Japan veel gebruikt om de weerstand te verhogen.

En de saus? Die is heerlijk zacht door de cashewpasta, een beetje zoet door de mirin en lekker umami door de sojasaus. Met de groenten kun je uiteraard variëren, maar Nienke koos voor fijngesneden paksoi en kiemen. Lekker fris!


Over De Groene Vrouw

Nienke Tode-Gottenbos kun je kennen van haar drie ‘Poepdokter’ boeken. Recentelijk heeft ze een Poepdokter junior boek uitgegeven. Check welke toffe dingen zij allemaal doet op haar website of social media kanalen.


Wil je dit recept zelf maken? Leuk, klik op het kaartje:
Frisse noedelsalade van soba, paksoi en kiemen. Furikake en geroosterde cashewnoten maken het helemaal af. De saus moet je even checken, heerlijk!
 

terug