Zo maak je vegan kaas heel gemakkelijk zelf!
Vegan kaas. Klinkt te gek, toch? Kaas eten zónder dat je je zorgen hoeft te maken over dierlijke ingrediënten, je ecologische voetafdruk of zelfs calorieën. Je maakt het van geweekte cashewnoten, kokosolie, tapiocazetmeel en een aantal andere interessante ingrediënten. Lees snel hoe je het doet!

Kaas maken was nog nooit zo gemakkelijk!

Iedereen kan dit. Je hoeft alleen de ingrediënten te mengen. Een paar aandachtspuntjes:
  1. Gebruik ongeroosterde, ongezouten cashewnoten.
  2. Weken kan een nachtje in koud water, een uur in heet water of een kwartier in zachtjes kokend water.
  3. Let op dat je de agar-agar snel toevoegt, want dit superbindmiddel stolt al bij kamertemperatuur. Om geen klontjes te krijgen moet je dus zorgen dat je snel werkt.
  4. Tapiocazetmeel, edelgistvlokken en agar-agar liggen vast niet elke week in je mandje. Je koopt ze in de biowinkel!
  5. Voeg een eetlepel verse citroensap toe voor extra smaak.

Dit recept is gemaakt door foodblogger Simply Balanced Liv. Check op haar website welke lekkere recepten zij nog meer maakt!


Zelf vegan kaas maken. Heel eenvoudig, met biologische ingrediƫnten.
Winkelier? Bestel de A6 kaarten in bundels van 50. Leuk om uit te delen aan uw klanten. Art.nr. 260.3452
 

terug