Luuks Kitchen: zo maak je vegan summerrolls
Wil je zelf verse loempia's maken, maar weet je even geen goede groentecombinatie? Luuks Kitchen bedacht een heerlijk recept voor summerrolls: glutenvrije rijstrolletjes met noedels, groente en mango. A must-try!

Supersnel een gezonde maaltijd

Ken je ze, die Vietnamese springrolls met verse groentevulling? Die maak je dus supersnel zelf. Je hebt hooguit 10 minuten nodig. Je kookt de rijstnoedels (3-4 minuten), snijdt ondertussen de groente en mango en weekt de vellen (5-10 seconden).

Tip voor het weken van rijstpapier

Week het rijstpapier niet te lang. De vellen zijn nog hard als je ze uit het water haalt. Tijdens het maken worden ze vanzelf zacht. Als je ze te lang in het water legt, gaan ze kapot bij het rollen. Houd dus die 5-10 seconden aan.

Wil jij deze summerrolls zelf maken? Klik hier of op het kaartje om het recept te bekijken.

Summerrolls, ook wel springrolls, lenterollen of rijstloempia's genoemd. Met een heerlijke, gezonde vulling!

Het rijstpapier koop je bij de (online) biowinkel. Bij bewustwinkelen.nl kun je ‘m nu direct bestellen. Ga je liever naar een fysieke winkel bij jou in de buurt? Vraag dan of ze het product voor je bestellen.

Biologisch rijstpapier van TerraSana.
 

terug