Zo maak je zelf ramen – recept van This Delicious Side
Wil je weten hoe je zelf ramen maakt? Dat vertelt Ces van This Delicious Side je. Dit is een recept voor een superlekker noedelsoepje. Op z’n Japans, maar dan een vegan versie. Perfect voor de feestdagen!

Ramen voor de feestdagen?

Ramen zijn extra lekker op koude, donkere dagen. De soep zit barstenvol smaak en warmt je op. Wist je dat ze in Japan vaak noedels eten met verjaardagen of oudjaar? De lange slierten staan symbool voor een lang en gezond leven. Oh, en noedels breken gemakkelijk af in je mond. Dat staat dan weer voor een goed ‘afbreking’ van het oude jaar.
Ga lekker met z’n allen rond de tafel zitten, slurp luidruchtig je noedels naar binnen en proost samen op een fantastisch nieuw jaar.

Maak de misosoep een dag van tevoren

Je kunt de misosoep heel gemakkelijk een dag (of twee) van tevoren maken. Zo krijgt de bouillon extra veel smaak, en gun je jezelf extra veel tijd.

Miso ramen recept van Ces van This Delicious Side.
Klik op het kaartje om het recept te bekijken.

Variaties op dit ramen recept

Vervang shiro miso voor een donkerder miso of misosoeppoeder
Gebruik water in plaats van dashi en breng de soep op smaak met extra sojasaus.
Voeg zeewier toe: flinterdunne reepjes nori of instant wakame.
Vervang de arrowroot voor maïzena of panko.

terug