Zo maak je de lekkerste quinoasalade (recept)

Salades zijn onmisbaar, ook in de winter. Met je bord vol groente kom je de dag zonder honger door. Maar hoe maak je nu gemakkelijk een salade die je ook lekker mee naar werk kunt nemen? Djuli van de vegan foodblog Mint Green Mind bedacht een heerlijk recept voor je.

Voedzaam vegan

Lekker, kleurrijk en voedzaam. Alles wat je nodig hebt. En zeg nou zelf: avocado, kikkererwten en quinoa: dat zijn de lievelingsingrediënten van iedere vegan, toch?

En de dressing?

Met het sausje kun je variëren. Vervang de tahin eens voor notenpasta. Of vervang de ahornsiroop voor mirin (Japanse zoete kookrijstwijn met alcohol) of voor een frissere saus gebruik je witte wijndressing.
 

Dit wist je nog niet over quinoa

  • Quinoa is eigenlijk geen graan, maar zaad
  • 7000 jaar geleden verbouwden en aten de Inca’s het al als aanvulling op aardappelen
  • 20 jaar geleden was quinoa al hét voedsel voor astronauten tijdens lange missies
  • Je kunt quinoa het beste eerst wassen en dan pas koken
  • Het bevat méér eiwit dan de meeste andere granen (16% voor witte quinoa)
  • Quinoa is glutenvrij
Quinoasalade van Mint Green Mind, met spinazie, radijs, avocado en pompoenpitten en tahindressing

terug