Waarom is macapoeder minder beschikbaar?

Misschien heeft u het al gemerkt: macapoeder is de laatste tijd minder beschikbaar. We krijgen regelmatig de vraag waarom. Helaas kunnen we weinig aan de oorzaak doen, maar we hebben toch gezocht naar een oplossing, zodat u deze prachtige superfoods toch kunt blijven kopen

Chinese handel in Peru

De reden dat de maca de laatste paar maanden maar weinig beschikbaar is in de winkels, is dat in Peru, waar onze maca vandaan komt, van alles aan de hand is. Recentelijk zijn Chinese handelaren naar Peru afgereisd om daar in groten getale macawortels op te kopen. Zij bieden de Peruaanse boeren een veel hogere prijs dan dat de productiebedrijven aldaar dit doen. Reden genoeg voor de Peruanen om op het aanbod van de Chinezen in te gaan. Helaas is het gevolg wel dat maca voor de Europese markt vrijwel niet meer te verkrijgen is, en dat zult u ongetwijfeld ook gemerkt hebben in de winkels.

Kleiner potje van 175 g

Ook zijn hierdoor de inkoopsprijzen met 600% gestegen. Bizar veel dus! Naar aanleiding van deze explosieve prijsverhoging bieden wij de macapoeder nu in een kleiner potje van 175 g i.p.v. 300 g. In of na september kunt waarschijnlijk pas weer de grotere potten maca in de winkels verwachten.

Meer info

Hier kunt u in een video bekijken wat er gaande is in Peru.

terug