NIEUW! Bijzondere superfoods açai en maqui

Superfoods gaan steeds meer horen bij onze dagelijkse voeding. Elke dag een ander kleurtje, poedertje of zaadje in je ontbijtje: dat geeft ons eten nét dat beetje extra! Wil je een nieuwe, hele speciale superfood proberen? Wij hebben onlangs twee bijzondere, paarse poeders geïntroduceerd: açai en maqui. Je kunt ze krijgen in potten van 150 gram. Vooral maqui maakt je yoghurt felpaars!

De açaibes

Waar komen deze speciale, maar nog niet zo bekende paarse besjes vandaan? Açai (spreek uit: assa-ie) vindt zijn oorsprong in Brazilië. Het besje groeit aan de açaipalm. Na het plukken worden de besjes in de week gelegd en daarna met schil en al vermalen. De pulp die overblijft wordt gevriesdroogd, wat vervolgens tot poeder vermalen wordt. Brazilianen eten al eeuwenlang açaipap als ontbijt, liefst met cassavevlokken en rietsuiker. De smaak van açai doet denken aan die van de blauwe bes.

Supermaqui

En maqui? Dat is een vergelijkbaar paars besje. De Mapuche Indianen, een volk dat in Patagonië leeft, zien deze bes als hun eeuwenoude geheim. De smaak van maqui komt in de buurt van de braam. Omdat de maqui geen overheersende smaak heeft, kan het gemakkelijk door het eten gemixt worden.

Wil jij ook açai- of maquipoeder door je ontbijt, je gezonde smoothie of fruitsalade? Ga dan snel naar de winkel of bestel ze online!

terug