Japanse schoonheid: bekijk nu de vernieuwde producten!

Vernieuwing rondom de Japanlijn

We blijven bezig. Nu onze notenpasta’s, verpakkingslijn en droplijn volledig zijn vernieuwd, zijn we volop bezig om onze lijn met Japanse producten een nieuwe look te geven. Een prachtig proces waar we enorm van genieten!
Ons assortiment aan Japanse producten is enorm: het bestaat uit maar liefst 225 producten. We kunnen ons hiermee een specialist op het gebied van Japanse voeding noemen. De lijn varieert van basisproducten voor dagelijks gebruik tot hele bijzondere producten die echt bedoeld zijn voor speciale gelegenheden.

Wat maakt Japans eten nou zo interessant?

Veel mensen denken bij Japan aan macrobiotiek. Een Japanse voedingsfilosofie gebaseerd op de yin-yang principes, naar Europa gebracht door George Ohsawa en vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw door verschillende macrobiotisch georiënteerde instituten in Europa verspreid. Veel van de voedingsideeën, zoals de veganistische basis, het gebruik van veel (en bij voorkeur lokale) groenten en gefermenteerde producten, staan vandaag de dag weer centraal.

Al met al zijn we steeds meer op zoek naar onze basis. We kijken naar en leren van hoe onze voorouders met eten omgingen. We leren hoe we ons eigen eten kunnen fermenteren en wat dit proces doet, we volgen steeds meer de natuurlijke processen die eten doorgaan en we leren bijzondere producten toe te voegen aan ons dagelijks voedingspatroon.

Wat heeft de Japanse keuken te bieden?

Japan is hartstikke hip. Men gaat steeds meer houden van alles wat men niet begrijpt aan Japan. Ook het Japanse eten stond tot voor kort vrij ver van de mensen af. Sushi heeft hier de eerste bewegingen in aangebracht. Nu is het tijd voor meer! Japanse zeewieren, de heerlijke sojapasta’s (miso) en bijzondere smaakmakers als mirin en sushi-azijn: stuk voor stuk bijzondere producten die écht iets goeds toevoegen aan je maaltijd.

Waar bestaat de lijn uit?

TerraSana zet deze trend graag voort! Daarom hebben we 90 prachtige producten uitgekozen en deze genomineerd tot ‘producten voor de moderne Japanse keuken’. Dit zijn producten waar iedereen mee overweg kan. Producten waarmee je prachtige, authentiek Japanse gerechten kunt maken, maar ook lekker kunt combineren.

1. Kookingrediënten zoals noedels, bindmiddelen, zeewieren en sushirijst;
2. Smaakmakers zoals tamari, shoyu, miso, rijstazijn, mirin en umepasta;
3. ‘Zen’producten zoals Japanse thee, sake en crackers;
4. Non-Food producten zoals Japanse messen, vijzels en groente-borstels.

De vernieuwde producten!

We konden niet wachten tot de hele lijn van 90 producten klaar is. Daarom introduceren we nu alvast een gedeelte. Heeft u al een aantal producten voorbij zien komen? Onze glutenvrije noedels, sojasauzen, een aantal miso’s en smaakmakers namen we als eerste onderhanden. Die kunt u dus al in de nieuwe look spotten in de winkels. Daarnaast zijn een aantal van onze smaakmakers al een tijdje leverbaar in onze nieuwe verpakking, waaronder sushi-azijn, mirin, umepasta en sesamolie.


Tamari: een krachtige, glutenvrije sojasaus. Lees hier meer over hoe tamari gemaakt wordt.

 

Shoyu: een milde, smaakvolle sojasaus. Lees hier hoe onze producent shoyu produceert.
Genmai miso: een krachtige smaakmaker die heerlijk is als basis voor misosoepen, maar zich ook goed leent voor sauzen en dressings.


Mugi miso: een toegankelijke smaakmaker die je gerecht een mooi Japans tintje geeft.


Amazake rijst/bruine rijst/gierst: een natuurlijk zoetmiddel waar je goed melk, boter en suiker mee kunt vervangen. De bruine rijst variant is iets zoeter van smaak dan gierst amazake. Lekker in smoothies, voor desserts of door zoet beslag.Gembersiroop: deze lekkere, zachte siroop is een heerlijke smaakmaker in zoete en hartige gerechten.Umepasta: een zoutige en tegelijkertijd zurige pasta, gemaakt van de bijzondere Japanse umevrucht. Superlekker als dip bij sushi!


Geroosterde sesamolie: plantaardig, ongeraffineerd en krachtig van smaak. Lekker in groentegerechten, salades en dressings.

Instant misosoep: een gezonde vervanging voor frisdranken. Ideaal voor onderweg!Sushi vinegar ongezoet/gezoet: dit typische Japanse product geeft je sushirijst precies de goede smaak!

Mirin: een natuurlijk zoete kookwijn die superveelzijdig is. Lekker in combinatie met shoyu of om sushirijst meer smaak te geven.

Sake: deze traditionele, alcoholische Japanse drank is alom bekend, maar niet veel mensen weten hoe lekker dit eigenlijk is! Gemaakt van rijst, koji en bronwater.
Glutenvrije noedels met zoete aardappel/pompoen en gember/thaise rijst/zwarte rijst/bruine rijst: deze noedels zijn favoriet bij velen. Binnen 5 minuten op tafel en superlekker van smaak!

Arrowroot: een handig bindmiddel voor soepen, sauzen en toetjes. Neutraal van smaak en helder bindend.  


Kuzu wit/grijs: nu in een handig glas: een bindmiddel dat het meest gebruikt wordt voor soepen en sauzen.


Seitan in tamari: deze uitstekende vleesvervanger bestaat voor bijna 30% uit eiwitten en wordt ook lekker gevonden door vleesetende mensen!


Sushi rijst: rijst om heerlijke biologische sushi van te maken. Met een goede ronde korrel.Adukibonen: deze bonen lijken op rode bonen of grote kiemen. In Azië worden ze al eeuwenlang veelvuldig gegeten.Mungbonen: deze Aziatische bonen zijn groen van kleur en worden als groente gegeten of gebruikt voor soep.Sesamzaad wit/zwart: deze licht geroosterde sesamzaadjes geven sushi een extra bite en smaken bovendien heerlijk in (zeewier)salades!

 
  
 
 
 
 

terug