De lekkerste en duurzaamste pistachenoten!
De karakteristieke smaak van pistache geeft zoete én hartige gerechten een heerlijke smaak en een prachtige, heldergroene kleur. Wist je dat wij ook superlekkere biologische pistachenoten in ons assortiment hebben? Recentelijk is de kwaliteit van onze pistachenoten nóg meer verbeterd!
 
Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar de beste biologische kwaliteit en de duurzaamste situatie voor onze noten. Daarom worden onze pistachenoten nu in Spanje verbouwd. Het unieke aan de herkomst van onze pistachenoten is dat ze verbouwd worden voor het allereerste Demeter ‘pistacheproject’ ter wereld. Dat betekent dat de pistachenoten op biodynamische wijze verbouwd worden en de focus op duurzaamheid nog groter is. In Spanje noemen ze dit een streven naar ‘biologische superioriteit’. Van het begin tot het eind wordt er de grootste rekening gehouden met het milieu en het natuurlijke behoud van de grond. Zo wordt de grond niet geïrrigeerd, zodat de voedingswaarde van de pistache zoveel mogelijk behouden blijft en de beperkte waterreserves in de regio bewaard blijven. Zo helpen we niet alleen de Nederlander aan heerlijke pistachenoten, maar doen we ook beetje goed voor de wereld om ons heen!
 
Daarnaast maakt het echt uit hoe noten geroosterd worden. Daarom worden onze pistachenoten in Nederland geroosterd en gezouten.

 
Zo garanderen we de beste (duurzame) kwaliteit en de lekkerste, meest authentieke smaak! Zin om onze pistache te proberen? Vind hier een winkel in jouw buurt of ga naar www.bewustwinkelen.nl om ze online te bestellen. 

Zo gaat het er aan toe op de notenplantages in Spanje:

terug