Hoe worden de Japanse soba- en udonnoedels gemaakt?
Moderne, biologische Japanse producten op traditionele wijze bereid

De Japanse keuken wordt met de dag populairder. Pure smaken, verse ingrediënten en soms nog onbekende, maar authentieke producten maken de keuken voor veel mensen interessant. Unieke ingrediënten geven een gerecht een typische, oosterse tint. Japans eten wordt nu nog veel met sushi verbonden, maar deze bijzondere keuken is zoveel meer dan dat!
TerraSana wil als dé Japan expert van Nederland iedereen graag kennis laten maken met de mooiste en meest authentieke Japanse producten. Moderne producten die niet alleen op de meest traditionele wijze en met generatieslange ervaring gemaakt zijn, maar die ook nog eens biologisch zijn!

Heerlijke soba en udonnoedels!

Noedels nemen een belangrijke plaats in in de Japanse keuken. Daarom biedt TerraSana niet alleen een heerlijke, glutenvrije varianten, maar ook de traditionele udon en soba. Op authentieke wijze gemaakt bij onze producent in Japan. Udon noedels zijn gemaakt van volkoren tarwe. Soba is het Japanse woord voor boekweit. Dit is dan ook het hoofdingrediënt. Als je weet wat er bij komt kijken om soba te maken, dan wordt het nóg leuker om het te eten! Het mengen van de boekweit en het water is een kunst op zich en moet zeer nauwkeurig gedaan worden. Na het mengen wordt de soba uitgerold tot enorme repen. Dit is een klus die erg veel handwerk vereist en daardoor lang duurt. Daarna worden de repen met speciale messen in kleine reepjes gesneden en luchtgedroogd.

De nootachtige smaak, de perfecte textuur van de noedels en de manier waarop ze om je eetstokjes glijden is een genot voor iedereen! Soba wordt in Japan het vaakst geserveerd in een hete bouillon. Met onze biologische miso’s is dat in een oogwenk klaar! Met Japanse smaakmakers als shoyu, tamari, mirin en sesamolie maak je een gerecht helemaal af.

Soba is verkrijgbaar in drie varianten: 100% boekweit, 40% boekweit en yomogi. Yomogi is een Japanse medicinale plant. Udon is verkrijgbaar in de volkoren variant.


 

terug