INTRO: reisverslag Japan #1 over soba & udon

Echte verhalen: bezoek van TerraSana aan Japan

In de afgelopen maand brachten vier medewerkers van TerraSana een bezoek aan Japan. Het werd een fantastische reis langs een achttal van TerraSana’s authentieke Japanse producenten. Bij elke producent was zoveel moois te zien en te ervaren, dat Peter Jacobs, directeur van TerraSana, van ieder bezoek een beeldend verslag heeft geschreven. Zo word je meegenomen in de Japanse wereld van het shoyu- en tamaribrouwen, het misomaken, theedrinken en nog veel meer.


Iedere week een nieuw verhaal!

We willen graag echte, eerlijke verhalen vertellen over onze biologische producten. Met de beeldende verhalen van Peter Jacobs wordt duidelijk hoe de Japanse producten van TerraSana geproduceerd worden en waarom de smaak en kwaliteit zo bijzonder is. In de komende maanden zul je o.a. op Facebook en op onze website iedere week een nieuw verhaal kunnen vinden. Zo kun je beleven met welke passie en ervaring sake wordt gebrouwen en hoeveel maanden, ja, járen het duurt voordat de miso van TerraSana uiteindelijk in een TerraSana potje zit. 


Het eerste verhaal: soba- en udonnoedels

In het district Shiga produceren mr. en mrs. Tanaka op bijzondere wijze de lekkerste Japanse soba- en udonnoedels. Lees hier hoe en met hoeveel passie en ervaring deze noedels gemaakt worden.


Klik op de foto's voor het complete verhaal over soba- en udonnoedels.


Dit zijn onze soba- en udonnoedels!

Soba- en udonnoedels worden volop gegeten in Japan. TerraSana biedt soba in drie varianten: 100% boekweit, 40% boekweit (60% tarwe) en soba yomogi (tarwe, boekweit en bijvoetkruid). Udonnoedels worden van tarwe gemaakt.

Bekijk in dit filmpje op welke bijzondere wijze onze soba- en udonnoedels worden gemaakt. 

 

 

terug