Glutenvrij genieten van Ambers notenzadenbroodje!
Wist je dat Amber weer zes heerlijke recepten heeft bedacht? Het komende half jaar kun je dus iedere maand weer uitkijken naar een nieuw, gezond recept. Verrassend, biologisch en niet te ingewikkeld!

Glutenvrij genieten!

Deze maand heeft Amber aan de glutenvrije eters gedacht. Het is een heerlijk notenzadenbroodje geworden, gemaakt van (gemalen) chiazaad, walnoten, pompoenpitten en sesamzaad. Lekker, hè?


Wat kun je met chiazaad?

Chiazaad is een van de meest veelzijdige superfoods. Je kunt het werkelijk overal doorheen doen. Daarnaast heeft chiazaad nog een leuke extra eigenschap: het neemt veel vocht op. Hierdoor is chiazaad populair bij veel veganisten. In sommige baksels kun je namelijk prima ei vervangen door een paar eetlepels chiazaad te weken. Hetzelfde effect!
In Ambers recept profiteren we ook van het feit dat chiazaad veel vocht opneemt. Hierdoor kun je namelijk heel goed ‘deeg’ maken van chiazaad! Maal je de zaadjes eerst in een koffiemaalmachine, dan creëer je daarmee het lekkerste superfooddeeg.


Arrowroot: natuurlijk bindmiddel

Een ander belangrijk ingrediënt dat Amber gebruikt in het notenzadenbroodje recept, is arrowroot. Met arrowroot kun je soepen en sauzen binden, maar ook desserts en baksels als deze iets opstijven. De bindkracht werkt een beetje als maïzena, alleen tast dit natuurlijke, Japanse bindmiddel de smaken in je gerecht niet aan. Een mooi voordeel!
Wil jij het nieuwe recept uitproberen? Het worden heerlijke, compacte broodjes die je op elk moment van de dag ‘schuldvrij’ kunt eten! Door het chiazaad vullen ze behoorlijk, dus je hebt niet veel nodig om verzadigd te zijn.


Voordeel in de winkels!

Kijk snel bij een natuurvoedingswinkel bij jou in de buurt of deze meedoet met de Amber Albarda actie. Is dit het geval, dan krijg je op een aantal TerraSana producten uit het recept mooie kortingen en natuurlijk een mooi receptkaartje. De kortingen gelden voor de pompoenpitten, het chiazaad, het arrowrootpoeder en de walnoten.

Heb je de broodjes gemaakt en wil je het graag met ons delen? Dat kan op Facebook, Twitter en Instagram. Dat vinden we leuk!

Klik op het receptkaartje om het recept te lezen:

 

terug