Bio katoen: Barnhard Bodywear
100% biologisch katoen

Met trots presenteren wij onze productlijn: Barnhard Bodywear. Een ondergoedcollectie gemaakt van 100% ongebleekt katoen met een zeer comfortabele pasvorm.
De natuurlijke teelt maakt dat biologische katoen zachter en natuurlijker aanvoelt dan gangbare katoen. Barnhard Bodywear is daarom ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

De productie en verwerking van gangbare katoen kent veel bezwaren. Zo worden er grote hoeveelheden kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt, met alle mogelijke milieu- en gezondheidsproblemen van dien. Ook blijven er vaak sporen van bestrijdingsmiddelen in de kleding achter, die bij de drager huidirritaties en allergieën kan veroorzaken.

Barnhard Bodywear is gegarandeerd zuiver tot in elke vezel. De biologische katoenteelt maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke compost en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Om uitputting van de bodem te voorkomen wordt de teelt van katoen afgewisseld met de biologische teelt van voedselgewassen. Onze biokatoen wordt geproduceerd volgens de 'Global Organic Textile Standard'. Op de naleving van deze norm wordt toegezien door de controle-instantie Control Union. Met Barnhard Bodywear zorg je dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Het uitgangspunt is het leveren van biologische kwaliteitsproducten tegen een eerlijke prijs. Met deze eerlijke prijs kunnen de katoenboeren eerlijk betaald worden.

Zie voor meer informatie www.barnhardbodywear.com


terug