Japanse Recepten

Japanse Recepten Noodles Miso

De Japanse keuken is interessant en uniek. Bijzondere, onbekende smaken, het gebruik van verse ingrediënten en gefermenteerde producten maken de Japanse keuken onvergelijkbaar. Hoewel Japans eten vaak minimalistisch oogt, besteedt men wel degelijk aandacht aan detail.
 
Japanners zijn gepassioneerd over eten en vinden het belangrijk om er samen van te genieten. Ze houden van zuivere, echte smaken die dichtbij de natuur staan.
 
Voedsel fermenteren is van oudsher hun specialiteit en ze zijn dan ook experts geworden in het ontwikkelen van producten met krachtige smaken. Het naar boven halen van die unieke vijfde smaak, (umami) is voor Japanners als een vorm van kunst!

Vers en natuurlijk

Japanners houden van de natuur. Ze volgen veranderingen in seizoenen nauwgezet en verwerken deze verschillen in hun dagelijkse eetpatroon. Eten in een zo natuurlijk mogelijke staat. Japanners blijven dichtbij de natuur door voedsel uit de directe omgeving en eten van het seizoen te gebruiken. Zo wordt vis vaak rauw gegeten en seizoensgroente slechts kort gekookt. Dit betekent tegelijkertijd dat de ingrediënten extra vers moeten zijn, omdat anders tekort wordt gedaan aan de kwaliteit.
 
Ook in Europa gaan we steeds bewuster, natuurlijker eten. We willen eten zoals men dat eeuwen geleden al deed. Natuurlijk, vers en zoveel mogelijk onbewerkt.

Kleine porties, weinig vet

Waarom zouden Japanners zo oud worden? Zou het door het zeewier komen, de verse vis of het weinige verzadigde vet in hun dieet? Hoewel we een eenduidig antwoord waarschijnlijk schuldig moeten blijven, kunnen we wel een hoop leren van de manier waarop Japanners omgaan met eten. Niet alleen zijn de porties veel kleiner dan de Europese porties, maar ook de hoeveelheid vet in een gemiddeld gerecht is meestal veel minder. Zo wordt braden in Japan nauwelijks toegepast. Er wordt meestal geroosterd, gestoofd, gestoomd of gebakken.

​Japans eten: zóveel meer dan sushi!

De meeste Europeanen denken bij ‘Japans eten’ direct aan sushi. Hoewel we aan sushi aardig kunnen aflezen hoe Japanners het liefst eten, wordt sushi in Japan vooral gezien als een feestmaal. Het gemiddelde Japanse gezin eet thuis geen sushi, maar (miso)soepen en rijst- en noedelgerechten met vlees en groente.

Bij dezen geven wij u graag enkele heerlijke Japanse recepten om zelf aan de slag te gaan in de Japanse keuken.

Recepten met Miso

Recepten met Shoyu en Tamari

Recepten met Pickels

Recepten met Zeegroenten

Recepten met Japanse Noodles

Recepten met Rijst 

Recepten met Fu

Recepten met Ume & Shiso

Recepten met Gedroogde Producten 

Veel kookplezier! Wil je meer weten over onze Japanse producten? Lees dan eens onze nieuwe Japan folder! Die staat vol met leuke weetjes, lekkere recepten en prachtige verhalen over onze producten.terug