Ise-Shima: mekka van de Japanse zeewierwinning

Zeewier: hét nieuwe superfood!

Zeewieren zijn upcoming. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het eten van zeewier. Het wordt ook wel ‘het nieuwe superfood’ genoemd. Echter hebben veel te weinig Nederlanders zeewier écht geïntegreerd in hun dagelijkse voeding. En dat terwijl er bijzondere soorten op de markt zijn die niet alleen van geweldige Japanse kwaliteit zijn, maar ook nog eens gemakkelijk toe te voegen zijn aan Europese gerechten.

Ons zeewier komt van een bijzondere plek in Japan: de Ise-Shima baai. Ruim duizend jaar geleden, toen de koks van de keizer op zoek waren naar de beste zeegroenten en -vruchten voor de koninklijke familie, stuitten ze op zeewieren in de Ise-Shima regio. De baai heeft een ideale ligging en water van hoge kwaliteit. De rijke aanwezigheid van voedingsstoffen, de minimale vervuiling, de juiste temperatuur en de generatielange ervaring van de zeewierplukkers en -bereiders maken deze plek tot een zeewierwalhalla. De plukkers zijn enorm ervaren in het selecteren van de zeewieren en verwerken de geoogste zeewieren volgens eeuwenoude methoden.

’s Werelds beste zeewieren

Ook voor Japanners is de Ise-Shima baai niet zomaar een plek. Het is een heilige plaats waar volgens Japanners krachtige energieën samenkomen. Op deze plek worden niet alleen ’s werelds beste zeewieren geoogst en de meeste variaties gevonden, maar wordt ook de smaakvolste vis gevangen.

Bedevaartsoord

Ise-Shima is het centrum van de Shinto godsdienst. Shinto is een vrouwelijke god die staat voor respect voor alles wat de natuur ons mensen aan goeds brengt. In Ise-Shima zijn maar liefst 125 shrines (heilige plekken te vinden. Het is dan ook al eeuwen een bedevaartsoord voor menig Japanner.

Nationaal park

De Ise-Shima baai wordt omringd door een bos- en bergrijk beschermd nationaal park. Bergrivieren monden uit in de baai en dragen bij aan een mineraalrijke omgeving. De Japanse regering verbiedt vervuilende industrie in deze regio, zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van deze mooie bron van zeeschatten.

Maak kennis met

Onze producent MUSO is en blijft de grootste exporteur van zeewieren uit de Ise-Shima regio. Omdat wij de eer hebben om nauw met MUSO samen te werken, kunnen wij ook Europa kennis laten maken met de bijzondere kwaliteit van ’s werelds beste zeewieren!


Ise-shima.
 
 


terug