FILMS: échte Japanse producenten, écht Japans eten

Ben jij benieuwd hoe onze Japanse producent te werk gaat? Hoe hij die lekkere soba- en udonnoedels maakt? Welke traditionele methoden hij gebruikt? Bekijk het nu hier!

Tijdens onze reis naar Japan maakten we foto's en filmpjes, zodat we jou kunnen laten zien hoe onze biologische producten in Japan gemaakt worden. 
 

Amazake heeft eigenlijk maar 1 ingrediënt in zich: rijst. Hoe wordt dit dan zoet? We zagen het in Japan, verwonderden ons opnieuw en filmden het. Jij kunt nu zien hoe die bijzondere crème ontstaat, want dit is hoe onze Japanse producent amazake maakt.


Biologische amazake van TerraSana, een zoetmiddel gemaakt van rijst en koji alleen.
Wist je dat kuzu gemaakt wordt van een wortel, die tot wel 200 kg kan wegen? En wil jij weten hoe kuzu nu eigenlijk groeit, hoe het geoogst wordt (wat een klus is dat!) en wat onze Japanse kuzuproducent mr. Yasushi allemaal moet doen om echt goede kuzu te maken? Bekijk de video!

Biologische witte kuzu, een Japans bindmiddel. Op authentieke wijze gemaakt in Japan. Biologische grijze kuzu, een Japans bindmiddel. Op authentieke wijze gemaakt in Japan.

Mugi miso gaat een langdurig fermentatieproces door. Zo traditioneel!


Biologische mugi miso van TerraSana, authentiek gemaakt in Japan.

Mirin wordt op traditionele wijze gemaakt in Japan. Een prachtig proces waarbij je wel móet geloven dat de smaak ook fantastisch is. Want lekker, dat is deze Japanse smaakmaker absoluut.

Biologische mirin van TerraSana, een Japanse saus met 14% alcohol, een zoete en iets umami-achtige smaak.
Mr. Kato mag dan op leeftijd zijn, hij maakt in Japan de allerbeste shiitake. Hoe shiitake groeit, wat mr. Kato en zijn vrouw hier allemaal voor moeten doen en hoeveel prijzen hij en zijn vader gewonnen hebben in de jaren dat ze shiitake telen, zie je in deze video.Biologische shiitake van TerraSana, op authentieke wijze gemaakt in Japan.  Shiitake donko van TerraSana, gemaakt door een biologische boer in Japan.

Soba wordt in 7 zorgvuldige stappen geproduceerd. Kijk hier op welke bijzondere wijze dit gebeurt:
‚Äč


We halen ons zeewier uit de prachtige Ise-Shima baai in Japan. Een bijzondere plek, want hier zijn de omstandigheden ideaal voor het (biologische) zeewier om zijn gang te gaan. Hoe onze producent zeewier oogst en verwerkt, wordt duidelijk in het filmpje.

 
Onze Japanse theeproducent weet wat hij doet. De groene Japanse thee (sencha, kukicha en hojicha) komen bijzonder genoeg allemaal van 1 struik. Weten welk proces de thee van TerraSana doorgaat vóór deze in een zakje belandt?


Tamari is een heerlijke, veelzijdige en krachtige Japanse sojasaus die favoriet is bij velen. Onze tamari is 'something else'. Het fermenteert minimaal 18 maanden en heeft een bijzondere, authentieke smaak die niet te vergelijken is met andere sojasauzen. Hoe doet die Japanse producent dat toch? Bekijk het in het filmpje!


Niets is Japanser dan de eeuwenoude hatcho miso. Een heerlijke sojabonenpasta die krachtig van smaak is. Maar hoe wordt dit gemaakt? Wist je dat hatcho miso maar liefst 24 maanden fermenteert? Een bijzonder product van TerraSana! Het filmpje laat zien hoeveel verstand en passie deze leuke Japanse producent heeft van zijn product.


 terug