Biologisch zeewier: hoe zit dat?

Uniek: biologische zeewieren

De meeste zeewieren worden niet biologisch gecertifceerd. Het is dan ook behoorlijk ingewikkeld om biologisch gecertificeerde zeewieren te krijgen. We zijn er dan ook erg trots op dat we een biologische versie van wakame en arame hebben kunnen bemachtigen. Dit vraagt geen aanpassing in de wijze waarop deze zeewieren groeien, maar wel welke boer op precies welke plaats werkt, en uiteraard een zuivere en gecontroleerde administratie en traceerbaarheid.
 
Mr. Kawamoto, onze passievolle, toegewijde zeewierproducent heeft voor deze biologische zeewier-winning enkele boeren in een van de schoonste en kleinste winningsgebieden gecontracteerd, goede afspraken met hen gemaakt en de boeren beloond voor hun extra inspanningen en kosten voor de certificering die door het Europese Ecocert uitgevoerd worden. De verdere opslag en verwerking wordt uiteraard strikt gescheiden van de overige zeewierstromen.
 
Japanse zeewieren hebben een zeldzaam mooie kwaliteit dankzij de omstandigheden, de soorten en de generatieslange kennis van oogst en verwerking. En dat proef je! Europese (biologische) zeewieren zijn werkelijk onvergelijkbaar. Waar Japanse zeewieren zacht en mild van smaak zijn en een mooie umamismaak hebben, zijn de meeste Europese zeewieren juist heel zilt van smaak.


Twee biologische varianten

Onze arame en wakame zijn nu ook in een eersteklas biologische kwaliteit verkrijgbaar!


terug