Wekelijks reisverslag: TerraSana in Japan!

Echte verhalen: bezoek van TerraSana aan Japan

In de afgelopen maand brachten vier medewerkers van TerraSana een bezoek aan Japan. Het werd een fantastische reis langs een achttal van TerraSana’s authentieke Japanse producenten. Bij elke producent was zoveel moois te zien en te ervaren, dat Peter Jacobs, directeur van TerraSana, van ieder bezoek een beeldend verslag heeft geschreven. Zo word je meegenomen in de Japanse wereld van het shoyu- en tamaribrouwen, het misomaken, theedrinken en nog veel meer.


Iedere week een nieuw verhaal!

We willen graag echte, eerlijke verhalen vertellen over onze biologische producten. Met de beeldende verhalen van Peter Jacobs wordt duidelijk hoe de Japanse producten van TerraSana geproduceerd worden en waarom de smaak en kwaliteit zo bijzonder is. In de komende maanden zul je o.a. op Facebook en op onze website iedere week een nieuw verhaal kunnen vinden. Zo kun je beleven met welke passie en ervaring sake wordt gebrouwen en hoeveel maanden, ja, járen het duurt voordat de miso van TerraSana uiteindelijk in een TerraSana potje zit. 
 

#1: bezoek aan onze producent van soba- en udonnoedels 

In het district Shiga produceren mr. en mrs. Tanaka op bijzondere wijze de lekkerste Japanse soba- en udonnoedels. Lees hier hoe en met hoeveel passie en ervaring deze noedels gemaakt worden.


#2: bezoek aan onze Japanse theeproducent

De Japanse theeën sencha, kukicha en hojicha zijn alle drie groene theesoorten en komen bijzonder genoeg van één en dezelfde struik. Weten waar het verschil in zit en hoe onze theeleverancier in Japan de thee op authentieke wijze verwerkt?
En… als je in Japan bent, ontkom je niet aan een indrukwekkende theeceremonie. Lees hier hoe onze medewerkers dit beleefden tijdens hun bezoek aan Japan! 


#3: schatten uit de zee

Zeewieren. Japanners weten hoe ze schatten uit de zee in hun voordeel moeten gebruiken. Hoewel zeewier in Europa enorm in opkomst is, zijn het nog steeds de Japanners die toegang hebben tot zeewieren met de beste kwaliteit. Wij brengen deze kwaliteit natuurlijk graag naar Europa! De meeste van onze zeewieren komen dan ook uit het mekka van de zeewierproductie: de Ise-Shima baai in Japan.
 
Peter Jacobs bezocht deze magische plek en zag met eigen ogen hoe onze zeewieren geplukt worden. Lees zijn verhaal hier!
 

#4: koji en umami

De umamismaak (de vijfde smaak) wordt door veel Europeanen nog niet zo snel herkend. In veel Japanse producten komt deze smaak terug. Voor Japanners is het creëren van deze smaak een soort hoger doel. Met de Japanse schimmel ‘koji’ en een zorgvuldige fermentatie hiermee kan dit worden bereikt. Een heel bijzonder proces! Lezen hoe zoiets in zijn werk gaat? Dat kan hier.
 

#5: échte Japanse tamari

Voordat tamari in een TerraSana flesje terechtkomt, gaat deze krachtige sojasaus een bijzonder authentiek proces door. Een proces van máánden. Alles is indrukwekkend aan deze manier van produceren. Lees het verslag hier en verbaas je over de arbeidsintensieve en ambachtelijke manier waarop onze tamari gebrouwen wordt! 
 

#6: hatcho miso: de krachtigste miso

Hatcho miso. Het is de krachtigste miso die wij in ons assortiment hebben. Als je weet hoeveel kennis, ervaring én handwerk nodig is om goede hatcho miso te maken, zul je dit zéker willen proeven! Lees hier met hoeveel passie en toewijding mr. Asai onze hatcho miso brouwt en hoe hij die perfecte smaken creëert!
 

#7: shiro miso: miso van rijst!

Ken jij shiro miso, die veelzijdige, iets lichtere Japanse smaakmaker? Wil je weten hoe die zo lekker komt? Of ben je meer een fan van genmai miso?
Beide miso’s worden van rijst gemaakt. Bij genmai miso is de umamismaak iets meer aanwezig en shiro miso is iets milder van smaak. Beide gemaakt volgens eeuwenoude recepten! Peter Jacobs neemt je mee naar onze misoproducent. Volg hem hier!

 


terug