Seitan: een uitstekende vleesvervanger!

Seitan is een product met een lange geschiedenis. Traditioneel werd het gegeten in China, Korea, Japan, Rusland en het Midden-Oosten.
De naam ‘Seitan’ komt uit Japan, waar het al honderden jaren op traditionele wijze wordt bereid. "Sei" betekent "goed" en "tan" betekent "proteïnebron".

Seitan is een licht verteerbaar product dat zich uitstekend leent om in al uw gerechten vlees te vervangen, omdat het voor bijna 30% uit eiwitten bestaat. Seitan wordt ook zeer gewaardeerd door degenen die normaal wel vlees eten.
Het heeft een hartige, rijke smaak en talrijke toepassingsmogelijkheden.

Bereiding: Bakken, frituren of grillen, heerlijk krokant aan de buitenkant en heeft een uitmuntende bite.
Lekker gemarineerd in tamarisaus.

Wij hebben nu een seitan gemaakt van speltmeel. Tegenwoordig komen er steeds meer mensen achter dat ze gevoelig of allergisch zijn voor tarwe. Spelt is een graansoort die mensen met deze gevoeligheid vaak wel kunnen verdragen.
 


terug